Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN PETRA

“De consultant begreep me écht”

Deel dit

NEEM CONTACT OP

Meer weten over deze klantervaring of hoe ik jou kan helpen?

Petra, QA Officer bij een toonaangevende Contract Research organisatie, vertelt over haar ervaring met QTC Recruitment: “Nadat ik na 20 jaar mijn werkgever verliet, was ik toe aan verandering. QTC Recruitment heeft mij geholpen met een nieuwe start.

Recruiters kwamen mijn kant op

Ik merkte dat de arbeidsmarkt erg veranderd was sinds ik een tijdje niet bezig was met het zoeken en solliciteren. Het was echt een heel verschil. Ik merkte dit vooral toen kort nadat ik mijn LinkedIn-profiel op 'open to work' had gezet, recruiters contact met me begonnen op te nemen. Een van de consultants was van QTC Recruitment. Ik bleef in contact door de interessante vacature die ze voorlegde en hoe ze me begreep en uitdaagde.

Diepgaande gesprekken

‘Dus, wat wil je?’ Ze stelde me deze vraag, die ik mezelf vele jaren geleden ook had gesteld. Bovendien vroeg ze ‘waarom niet’ of ‘waarom wel’. Maar het belangrijkste was dat ze me voorbeelden gaf van hoe mijn carrière eruit zou kunnen zien en vroeg wat ik zou willen bereiken. Door deze vragen kreeg ik een duidelijk beeld van wat ik wilde voor mijn volgende stap. Zo kwamen we erachter dat er een match was tussen mij en de organisatie waarvoor ze mij benaderde.

Bemiddelaar

Bij het verdere verloop van het wervingsproces nam de consultant een bemiddelende rol op zich. Ze maakte de twee afspraken voor de sollicitatiegesprekken en als het om mijn arbeidsovereenkomst ging, bemiddelde ze ook op een oprechte manier. Ze was transparant in het aangeboden salaris, wat lager was dan bij andere partijen. Uiteindelijk opende dit een andere deur voor mij. Dankzij haar onderhandelingen kon ik naast mijn nieuwe baan een nieuwe studie beginnen die door de organisatie betaald zou worden.

Warme persoonlijkheid

Hoewel ik de consultant nog nooit in het echt had ontmoet, keek ik met een positief gevoel terug op ons contact. Ook na mijn start bij de organisatie hebben we contact gehouden. Ze zou me vragen hoe het met me ging en hoe ik mijn toekomst van daaruit zag evolueren. Ik was zo blij met haar warme persoonlijkheid dat ik, toen het tijd was om door te gaan naar de volgende uitdaging, haar vroeg om me te helpen met de zoektocht.

Vind jouw baan hier