Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN SANNE

"Verrast door de betrokkenheid en attentheid"

Deel dit

‘Ik had een vast contract en geen haast om weg te gaan bij mijn vorige werkgever.’ Sanne werkte al vijf jaar bij een plaatselijke apotheek als Apothekersassistent voordat ze openstond voor een nieuwe kans. Ze vertelt meer over haar overstap dankzij QTC Recruitment.

Strubbelingen in de organisatie

‘Er waren wat ontwikkelingen in de organisatie. Vijf collega's vertrokken en ik was uiteindelijk de zesde die vertrok. Bij mijn vorige werkgever heerste een collectief gevoel van onvrede. Er kwamen aanpassingen in de cao maar de salarissen bleven achter en bovendien waren er wat strubbelingen binnen mijn eigen team. Hoewel de consultant van QTC Recruitment mij enkele maanden eerder benaderde voor ook de rol van Apothekersassistent, stond ik er toen niet voor open. Maar haar fijne benadering zorgde ervoor dat ik er toch over begon na te denken.

Zonder opdringerig te zijn

Via LinkedIn stuurde de consultant mij op een vrijdag de vacature van een andere Apotheekassistent-rol en maandag belde ze al dat ze mij woensdag wilde pitchen bij de organisatie. En dit zonder opdringerig te zijn. Integendeel, toen ze me voor het eerst benaderde en mij vertelde over de rol en de organisatie, was ik geïnteresseerd en stond ik open voor meer informatie. Tijdens ons gesprek was ze daadkrachtig, enthousiast en proactief. De consultant stelde goede vragen om er echt achter te komen wat bij mij zou passen.

Samen voorbereiden

Toen ze me aan de organisatie voorstelde, kwam ze meteen bij mij terug en zei dat ze enthousiast over mij waren. Dus ik was door naar het interview. Omdat ik niet veel ervaring had met solliciteren, zorgde zij ervoor dat we de voorbereiding samendeden. Tijdens deze voorbereiding dacht ze mee over vragen die voor mij belangrijk zouden kunnen zijn om te stellen. Dit met als doel ervoor te zorgen dat ik mezelf daar zag werken in plaats van andersom. De manier waarop ze mij op de eerste plaats zette, zorgde ervoor dat ik me tijdens het hele proces op mijn gemak en zelfverzekerd voelde.

Bij de hand genomen

Uiteindelijk was ik verrast door de betrokkenheid van de consultant. Ze was altijd bereikbaar voor een telefoontje of attent met een WhatsApp bericht. De ervaring is prettig als je bij de hand wordt genomen en iemand met je meedenkt over je toekomst. Zo wist ik ook wat ik van mijn volgende werkgever kon vragen wanneer het aankwam op de voorwaarden. Het was geen standaard van ‘hé ik wil je zo snel mogelijk plaatsen’, nee het was of ik mezelf daar wel zou zien en dat komt de organisatie op termijn ook ten goede. QTC Recruitment stuurde mij zelfs een taart na mijn eerste werkdag!’

Vind jouw baan hier