Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN VICTORIA

"Het resultaat van relatieopbouw"

Deel dit

Victoria had 20 jaar gewerkt als Directeur van onderzoek in de biotechnologie-industrie in de Verenigde Staten en was enthousiast om nieuwe kansen in de Food (Science) industrie in Nederland te verkennen. Terwijl ze op zoek was naar haar volgende carrièrestap, kwam ze QTC Recruitment tegen en was meteen onder de indruk van hun unieke en vooruitstrevende benadering van talentmatching. Dit is haar verhaal:

Koffie

“Tijdens mijn verkenningsfase op internet werd ik getroffen door de verfrissende omschrijving van QTC Recruitment op de LinkedIn-pagina van de Food Science-consultant. Dus besloot ik contact met hem op te nemen. Zijn professionele manier om mij te benaderen voelde goed. Ik had al eerder contact gehad met andere high-end recruitment organisaties, maar deze contacten voelden meer ‘transactioneel’ aan. Dit voelde meer als ‘de middenweg’. Hij stelde voor om samen koffie te gaan drinken. Iets wat ik niet kon weigeren na dat warme, eerste contact.

Inzicht in trends

Vanaf het moment dat ik een koffiemeeting inplande, wist ik dat ik in goede handen was. De consultant nam de tijd om mij als individu echt te begrijpen en gaf waardevolle inzichten in de trends van de Food Science-industrie. We bespraken ook belangrijke elementen zoals sociale diversiteit en inclusie, verantwoordelijkheid voor het milieu en vooruitstrevende managementstijlen. Samen hebben we gebrainstormd en een lijst gemaakt van mijn vaardigheden en een top tien van organisaties met een potentiële functie-inhoud en culturele fit.

Creatieve matchmaker

Met mijn lijst van organisaties, mijn skillset en mijn voorkeur voor cultuur en management, keek de consultant naar mijn profiel en zei: ‘we moeten hier creatief zijn’. Hij was in staat verder te kijken dan mijn aanvankelijke werkvoorkeuren en stelde functies voor die ik nog niet eerder had overwogen. Bijvoorbeeld iets in Supply Chain, ik had ten slotte de vaardigheden om deze rol uit te voeren. Ik dacht dat ik voor altijd Directeur Onderzoek zou blijven. Zijn vermogen om iets anders voor mij te zien, toonde zijn creativiteit als 'matchmaker'.

Bleef in contact

Tijdens mijn zoektocht naar een baan bleef de consultant wekelijks met me in contact en stelde me voor aan bedrijven met huidige en toekomstige vacatures. Uiteindelijk vond ik een match met een andere organisatie buiten het netwerk van QTC Recruitment. De consultant was oprecht blij met mijn succes en bereid om mijn overgang te blijven ondersteunen door inzicht te bieden in mijn toekomstige bedrijf.

Overweeg QTC Recruitment

Ik raad QTC Recruitment ten zeerste aan en ben van plan ze doorverwijzingen te geven en ze opnieuw te overwegen wanneer ik zelf mensen moet aannemen. Hun aanpak is echt relatieopbouwend, waarbij beide partijen elkaar als mensen zien. Samen hebben we gebrainstormd om te zien hoe ervaringen uit het verleden nieuwe kansen kunnen bieden in bestaande of andere industrieën. De nadruk op culturele fit, waarbij bedrijven diversiteit en inclusie zien als een manier om duurzame relaties tussen mensen en bedrijven op te bouwen, is ook essentieel.”

Vind jouw baan hier